Welke maand meeste kans op sneeuw?

De grootste kans op sneeuw hebben we in de maanden januari en februari, maar ook in de maanden december en maart is er een redelijke kans op sneeuw. In de maanden oktober en november is de kans op sneeuw zeer klein, maar toch is het niet helemaal uitgesloten dat er ook in deze maanden sneeuw valt. Lees verder »

Waar sneeuwt het het meest?

In Nederland sneeuwt het het meest in het noord- en zuidoosten van Nederland in de provincies: Groningen, Overijsel, Drente, Gelderland en in de Limburgse heuvels. In Nederland sneeuwt het het meest in het noord- en zuidwesten van Nederland langs de kust en dan vooral langs de Zeeuwse kust sneeuwt het minst. Lees verder »

Zal het sneeuwen in 2022?

De verwachting is dat het weer zacht blijft. De kans op winters weer is heel klein. Dat betekent niet dat het helemaal niet meer kan sneeuwen of koud wordt. Ook tijdens zachte weken kan er weleens een dagje met winterse buien of een koude vriesnacht tussen zitten. Lees verder »

Welke jaren lag er sneeuw?

Als naar alle waarneemstations in ons land wordt gekeken, lag er alleen in 2001 (7 dagen), 2003, 2005 en 2016 ergens in het land sneeuw. Dit was altijd 5 cm of minder en zeer lokaal. In 1924, 1928,1929, 1935, 1936 1968, 1970, 1978 en in 2022 waren er gesloten sneeuwdekdagen. Lees verder »

Welk jaar veel sneeuw in Nederland?

Een mooi sneeuwdek levert dat meestal niet op. De winter met de meeste dagen waarin sneeuw viel in Nederland was in het jaar 1963. Nederland kende in deze winter maar liefst 37 dagen waarin het sneeuwde. Vandaar dat het ook niet vreemd is dat de winter van 1963 staat geregistreerd als de koudste winter tot nu to. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke maand meeste kans op sneeuw?