Is NO2 schadelijk?

NO2 en je gezondheid Te veel stikstofdioxide (NO2) in de lucht is schadelijk voor je gezondheid. Longklachten en hart- en vaatziekten kunnen erdoor verergeren. Kinderen, ouderen en mensen met een luchtwegaandoening, zoals astma zijn extra gevoelig voor stikstofdioxide. Lees verder »

Waarom is stikstofoxide gevaarlijk?

Stikstofdioxide kan voor mensen schadelijk zijn. Dat komt omdat het door kan dringen tot in de kleinste vertakkingen van de luchtwegen. Daardoor gaan de longen minder goed werken. Mensen kunnen luchtwegklachten en astma-aanvallen krijgen. Lees verder »

Bron: www.rivm.nl

Wat veroorzaakt de grootste NO2 uitstoot?

Verkeer is de belangrijkste bron van het gas NO2, en is het ook een belangrijke bron van ultrafijn stof (PM0,1) en roetdeeltjes. Fijn stof is een mengsel van verschillende soorten deeltjes met verschillende groottes. Lees verder »

Wat is Stikstofvervuiling?

In onze lucht is te veel stikstof aanwezig, waardoor onze leefomgeving niet meer gezond is. Elke Belg verliest gemiddeld één levensjaar door luchtverontreiniging. Vooral kinderen en zieke personen zijn gevoelig voor luchtverontreiniging, maar ieder van ons sterft een beetje sneller door de lucht die we inademen. Lees verder »

Welke impact heeft luchtvervuiling op onze gezondheid?

Stikstofdioxide en fijn stof zijn de meest gevaarlijke deeltjes. We krijgen er kanker en ademhalingsproblemen van. In de Europese Unie sterven jaarlijks 2 miljoen mensen aan de gevolgen van hart- en vaatziektes. Het is doodsoorzaak nummer 1 in de EU en staat rechtstreeks in verband met luchtvervuiling. Lees verder »

Gerelateerd aan Is NO2 schadelijk?