Welk dier is pekelvlees?
Het vlees dat gebruikt wordt voor pekelvlees is runderborststuk. Er gaat veel zout en verschillende andere kruiden in. Daarnaast wordt salpeter toegevoegd om het vlees rose te houden. Alleen zout maakt het vlees grijs. Lees verder »
Waar is pekelvlees van gemaakt?
Pekelvlees, Pastrami of Surinaams Zoutvlees. Het is allemaal ongeveer hetzelfde. Vlees+veel zout+kruiden. Lees verder »
Wat voor dier is zoutvlees?
Zoutvlees is een gepekeld en gekruid soort rundvlees, afgeleid van het uit de joodse keuken bekende pekelvlees. Het wordt veel gegeten in de Surinaamse cultuur. Het gepekelde en gekruide rundvlees kan gebruikt worden in pom, een ovengerecht dat vaak op (verjaardags)feesten en familiebijeenkomsten wordt geserveerd. Lees verder »
Wat is een pekelvlees?
Pekelvlees is zoals de naam al doet vermoeden vlees dat in de pekel wordt bewaard. De naam is afkomstig uit de tijd van de VOC waar aan boord van de schepen, om de bemanning te voeden, het vlees in houten vaten in pekel werd bewaard. Lees verder »
Is pastrami varken?
Pastrami is een soort gepekeld en gerookt rundvlees en komt uit Roemenië, waar het oorspronkelijk van schapenvlees werd gemaakt. Lees verder »