Kan er weer oorlog in Nederland komen?

De oorlog in Oekraïne lijkt vooralsnog niet snel beslecht te zijn. En hoewel er nog geen oorlog tussen de NAVO en Rusland plaatsvindt, vreest twee derde van de Nederlanders anno 2022 dat een escalatie mogelijk tot een Derde Wereldoorlog kan leiden. Lees verder »

Kan er een Derde Wereldoorlog komen?

Rusland waarschuwt voor derde wereldoorlog: 'Het is echt, je kan het niet onderschatten' De Russische buitenlandminister Sergei Lavrov heeft tegen Russische staatsmedia gezegd dat er een 'reëel gevaar' is dat er een derde wereldoorlog komt. Wel zou Rusland zo'n oorlog ontoelaatbaar vinden, stelt hij. Lees verder »

Kan de oorlog komen in Nederland?

Er zijn op dit moment geen aanwijzingen voor specifieke dreigingen voor Nederland, maar de ontwikkelingen in het conflict volgen elkaar snel op. Dat maakt dat het dreigingsbeeld snel kan veranderen. Lees verder »

Kan Nederland in oorlog komen met Rusland?

Deskundigen: 'Nederland formeel niet in oorlog met Rusland, maar in de praktijk wel' Nederland is formeel niet in oorlog met Rusland, maar door de actieve opstelling in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland zijn we dat in de praktijk wel. Dat zeggen deskundigen in Dit is de Dag. Lees verder »

Gerelateerd aan Kan er weer oorlog in Nederland komen?