Kan je op Groenland wonen?

Groenland wordt gezien als het grootste eiland ter wereld. De meeste mensen wonen in het zuiden en westen van Groenland. Veruit het grootste gedeelte van Groenland is onbewoonbaar, vanwege de grote ijskap in het binnenland. Alleen de warme kuststroken zijn ijsvrij en daarmee bewoonbaar in kleine dorpjes en stadjes. Lees verder »

Wie wonen er op Groenland?

De oorspronkelijke inwoners, de Inuit (ook Eskimo's genoemd, hoewel die benaming door sommige Inuit als beledigend wordt ervaren), zijn vanouds nomaden. Samen met de Groenlanders, een vermenging van Denen en Inuit, vormen zij 88% van de bevolking van 57.600. Lees verder »

Waar wonen de meeste mensen in Groenland?

De rest van de bevolking is Europeaan. Het grootste gedeelte van deze Europeanen is Deens. De meeste inwoners van Groenland wonen in de hoofdstad Nuuk. In 2014 woonden daar ongeveer 15.000 inwoners. Lees verder »

Hoe kom je in Groenland?

Reizen naar Groenland Je kunt Groenland bereiken per vliegtuig of met een cruiseschip. Er zijn geen veerdiensten vanuit IJsland of Canada naar Groenland. De enige vluchten gaan vanuit Denemarken en IJsland. Lees verder »

Gerelateerd aan Kan je op Groenland wonen?