Kan je op vakantie naar Griekenland?

Er gelden geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland. U hoeft geen coronabewijs meer te laten zien en hoeft u geen Passenger Locator Form (PLF) meer in te vullen. Lees voor meer informatie op de Griekse website Destination Greece Health First (informatie het Engels), ook als u per land of met de boot reist. Lees verder »

Is het verstandig om op vakantie te gaan naar Griekenland?

Griekenland is een veilig land en ook de hoofdstad Athene wordt gemarkeerd als veilig. De veiligheidsrisico's in Griekenland zijn vergelijkbaar met Nederland. Zo dien je op drukke toeristische plekken en in smalle drukke straatjes rekening te houden met zakkenrollers. Lees verder »

Heb je in Griekenland QR-code nodig?

Je hebt vanaf 15 maart 2022 als gevaccineerde Nederlander of Belg genoeg aan je digitale vaccinatiebewijs of -bewijzen in de vorm van een QR-code in de bekende app op je smartphone. Kijk voor alle actuele regels altijd in de Reisapp van ons ministerie van Buitenlandse Zaken. Lees verder »

Kan ik nog naar Kreta op vakantie?

Yes, je kan weer lekker op vakantie naar Griekenland. Er gelden geen inreisvoorwaarden meer en de kleurcode voor het hele land, inclusief alle eilanden, is groen. Dit betekent dat je weer fijn op vakantie kan gaan naar Griekenland. Lees verder »

Welke eilanden in Griekenland zijn code oranje?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet het reisadvies voor de Zuid-Egeïsche eilanden, waaronder Kos, Mykonos en Rodos vanaf aanstaande zondag weer op oranje. Dat betekent dat reizen naar deze eilanden vanaf dat moment wordt afgeraden. Lees verder »

Gerelateerd aan Kan je op vakantie naar Griekenland?