Kan je zelf leren programmeren?

Programmeren leren is lastig en vergt erg veel geduld, tijd en zelfstudie. Het kiezen van de juiste programmeertaal is waarschijnlijk de eerste stap. Maar dan begint je ontdekkingsreis pas. Lees veel, bekijk veel, ga aan de slag met tutorials en volg een aanvullende programmeer cursus. Lees verder »

Is het moeilijk om te programmeren?

Het leren programmeren zal soms best moeilijk zijn. Maar dit geldt voor bijna alle nieuwe dingen die je wilt leren. Stel je wilt piano leren spelen, dan is dit in het begin ook erg moeilijk. Om beter te worden zal je moeten oefenen, oefenen én nog eens oefenen. Lees verder »

Hoe te leren coderen?

Coderen kan je doen in verschillende programmeertalen, zoals Java, Python en PHP. Elke programmeertaal heeft zijn eigen syntax (Grammatica van de programmeertaal). Als je gaat coderen moet je rekening houden met de syntax van een programmeertaal. Je kan logischerwijs niet dezelfde code schrijven in Java als in Pytho. Lees verder »

Waar beginnen programmeren?

De meeste mensen zullen vooral graag met websites en applicaties aan de gang willen. In dat geval kun je het beste beginnen met HTML, CSS en JavaScript. Dat zijn de programmeertalen die gebruikt worden voor vrijwel iedere website en applicatie. En ze zijn niet zo moeilijk te gebruiken als je misschien zou denken. Lees verder »

Bron: vance.nl
Gerelateerd aan Kan je zelf leren programmeren?