Wat kun je allemaal doen met programmeren?

Programmeren heeft ontzettend veel mogelijkheden. Je kan onder andere websites maken, apps bouwen, games ontwikkelen, robots maken enz. Dit zijn enkele voorbeelden, maar de mogelijkheden zijn nog veel groter! In “Leren programmeren” lees je meer over de mogelijkheden. Lees verder »

Is er vraag naar programmeurs?

Arbeidsmarktperspectief Programmeur Het arbeidsmarktperspectief is goed, aangezien er veel vacatures in de IT zijn en er dus veel vraag is naar Programmeurs. Verder is er altijd kans dat met de ontwikkeling van de goede software de volgende Bill Gates/Steve Jobs naar boven komt drijven. Lees verder »

Hoe leer je computertaal?

Beginners: De makkelijkste programmeertalen om te leren, zelfs als je echt nul ervaring hebt, zijn allereerst HTML/CSS, Go, Ruby, PHP en Python. Webdevelopers:HTML, CSS en JavaScript zijn allemaal vereist voor frontend developers. Backend developers kunnen kijken bij Ruby, Python, PHP en Go. Lees verder »

Wat valt onder programmeren?

Programmeren is het schrijven van een computerprogramma, een concrete reeks instructies die een computer kan uitvoeren. Dit is de taak van een softwareontwikkelaar of programmeur. Programmeren wordt in het algemeen niet direct in machinetaal gedaan, maar in een programmeertaal. Lees verder »

Is programmeren de toekomst?

Je kan gerust stellen dat in de toekomst 'niet kunnen programmeren' een even groot obstakel zal zijn op de arbeidsmarkt als 'niet kunnen werken met de computer, lezen of schrijven' nu is. En al lijkt de digitale wereld nauwelijks nog geheimen te hebben voor onze kinderen, in tegenstelling tot onze digitale kennis. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat kun je allemaal doen met programmeren?