Kan je zomaar emigreren?

Je mag niet zomaar wonen en werken in elk land en de regels verschillen weer sterk per land. Zo zal een emigratie binnen Europa wellicht gemakkelijker zijn dan daarbuiten. De belangrijkste factor is je werksituatie. Lees verder »

Kan je zomaar naar een ander land verhuizen?

Een verhuizing naar het buitenland moet u aan de gemeente doorgeven als u de komende 12 maanden langer dan 8 maanden in het buitenland verblijft. Dit hoeft geen aaneengesloten periode te zijn. U wordt dan uitgeschreven van uw adres. De gemeente geeft uw vertrek ook door aan andere overheidsinstanties. Lees verder »

Hoe weet je of je wilt emigreren?

Als u wilt emigreren kunt u informatie aanvragen bij de buitenlandse vertegenwoordiging in Nederland. Daar weten ze wat u moet regelen. Als u bijvoorbeeld naar Brazilië wilt emigreren, neemt u contact op met de ambassade van Brazilië in Nederland. Lees verder »

Kan iedereen emigreren?

Kan iedereen zomaar emigreren? U kunt niet zomaar emigreren naar een bepaald land. Denk bijvoorbeeld aan Engeland en de Brexit, het wordt nu moeilijker om u te vestigen in het Verenigd Koninkrijk. Ook voor populaire landen als Amerika en Australië gelden strenge wetten. Lees verder »

Gerelateerd aan Kan je zomaar emigreren?