Kun je binnen frituren?
Binnen frituren kent veel voordelen: zo kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd andere gerechten bereiden en toch een oogje op je frituurpan houden. Er is echter ook een nadeel: de frituurlucht. Net als bij koken op een fornuis komen er bij het frituren nou eenmaal ook etensgeuren vrij. Lees verder »
Kan je in een gewone pan frituren?
Frituren in een gewone pan? Ja, dat kan! Een frituurpan mag dan gebruiksgemak bieden en een lekkere frikandel of portie frietjes maken, maar zo'n groot ding neemt veel ruimte in beslag. Dat is verre van ideaal als je een kleine keuken hebt. Lees verder »
Hoe krijg je frituurlucht uit je huis?
Zet een pannetje azijn op Een goede truc om vieze luchtjes weg te halen: zet een pannetje met azijn en water op het fornuis. Breng het aan de kook en laat het op laag vuur een kwartiertje borrelen. De azijn trekt de meeste vieze luchtjes uit de keuken aan. Lees verder »
Hoe kun je frituren zonder frituurpan?
Verwarm op een medium vuur een koekenpan totdat deze echt goed warm is. Laat hierin wat plantaardig boter en olie smelten. Dit mag best een flinke laag zijn, want je wil de frietjes wel mooi bruin laten bakken! Doe de frietjes als ze goed droog gedept zijn in de hete olie. Lees verder »
Waarin kan ik frituren?
Het beste om in te bakken of te frituren is olie of zachte of vloeibare margarine uit een fles. Behalve vloeibaar frituurvet is gewone plantaardige olie, zoals zonnebloemolie en olijfolie, ook geschikt om in te frituren. Lees verder »