Kun je doodgaan aan een berenklauw?

Het sap van de berenklauw is zeer giftig en kan wanneer het in de ogen komt, zelfs tot blindheid leiden. Wanneer het sap van de berenblauw in de mond terecht komt, kun je er zelfs aan overlijden. Lees verder »

Wat is er gevaarlijk aan een berenklauw?

Het sap van de berenklauw bevat een stof (furocoumarine) die de huid gevoelig maakt voor zonlicht. De huidcellen sterven daardoor af. Dat veroorzaakt een ontstekingsreactie en huidirritatie. Daardoor ontstaan de blaren. Lees verder »

Hoe kom je van berenklauw af?

Steek de plant 15-20 cm onder de grond af; dit is net onder het groeipunt (indien nodig enkele keren in het seizoen herhalen). Dit is de meest effectieve methode. Afmaaien is ook een optie; dit moet meerdere keren (minimaal 5 keer) per groeiseizoen herhaald worden. Voer de plantenresten af met het groenafval. Lees verder »

Bron: www.wur.nl

Hoe lang last van berenklauw?

Ongeveer 24 uur na het contact met het sap ontstaan rode, jeukende vlekken, die enkele uren later overgaan in een scherp begrensde ontsteking van de huid met zwelling en blaarvorming. Deze letsels kunnen er uitzien als echte brandwonden en genezen pas na 1 à 2 weken. Lees verder »

Gerelateerd aan Kun je doodgaan aan een berenklauw?