Wat te doen tegen een berenklauw?

Deze kun je dan zelf verzorgen: spoel met lauw water en dek daarna af met niet-klevend verband. Soms is alleen een pleister genoeg. Neem contact op met de huisarts of spoedpost bij uitgebreid contact met de huid of grote blaren. Bedek ook dan de huid zodat er geen zonlicht bij kan komen. Lees verder »

Kan je dood gaan aan berenklauw?

Het sap van de berenklauw is zeer giftig en kan wanneer het in de ogen komt, zelfs tot blindheid leiden. Wanneer het sap van de berenblauw in de mond terecht komt, kun je er zelfs aan overlijden. Lees verder »

Hoe moet je een berenklauw drogen?

Hoe droog je een berenklauw? Als je de berenklauw plukt als deze uitgebloeid is, dan is deze al gedroogd. De berenklauw zal verder drogen in huis, maar hier hoef je niet zoveel meer aan te doen. Zorg ervoor dat je de berenklauw altijd laat drogen aan de plant. Lees verder »

Is de kleine berenklauw ook gevaarlijk?

De berenklauw is niet zo giftig als sommige andere planten, maar de sap van de plant bevat furocoumarinen. Na contact met het sap en zonlicht kan de huid rode jeukende vlakken, zwellingen en zelfs blaren vertonen binnen 48 uur. De huid kan eruit zien als een brandwond en het duurt ruim 2 weken tot de wond is genezen. Lees verder »

Hoe lang duurt berenklauw?

Eerst kunnen jeukende, rode vlekken of blaasjes ontstaan. Na een paar uur kunnen deze zich ontwikkelen tot grote blaren. De blaren zien eruit als ernstige brandwonden en genezen pas na één tot twee weken. De sappen maken de huid overgevoelig voor zonlicht. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat te doen tegen een berenklauw?