Kun je rauwe tonijn eten?
Tonijn kun je bakken als steak (niet te lang, dan wordt-ie taai) maar ook rauw eten als sushi. Lees verder »
Kun je tonijn altijd rauw eten?
Welke vis kan rauw gegeten worden? Zeevoedsel dat je uitstekend rauw kunt eten is bijvoorbeeld zalm, tonijn, makreel, horsmakreel, griet, haring, surfmosselen en St. Jacob's schelpen. Vooral de meeste vette vis, zoals zalm, maar ook de vette variant tonijn en makreel, zijn rauw erg lekker en bevredigend. Lees verder »
Is rauwe tonijn gevaarlijk?
Het maskeren van bederf is extra gevaarlijk bij tonijn omdat bedorven tonijn een hoog gehalte histamines kan bevatten. Die veroorzaken heftige allergische reacties. Het bijkleuren van rauwe tonijn is een wijdverbreid verschijnsel. Niet verse vis kan zo vers lijken. Lees verder »
Welke tonijn kan je rauw eten?
Kun je tonijn rauw eten? In de Japanse keuken wordt tonijn rauw gegeten als sushi en sashimi. Rauwe vis moet wel heel vers zijn. Verse geelvin- of blauwvintonijn ziet er zacht roze, rood of donkerrood uit. Lees verder »
Kun je ziek worden van rauwe tonijn?
Vis kan besmet raken met ziekteverwekkers, zoals de bacteriën listeria en salmonella. Deze zijn niet met het blote oog te zien en u kunt ze niet proeven, zien of ruiken. Maar u kunt er wel ziek van worden. In rauwe vis kan ook de parasiet haringworm voorkomen. Lees verder »