Kun je veldsla Zo eten?
Bij veldsla zitten er nog wortelvoetjes bij aankoop. Haal de worteltjes eraf, was de sla in ruim water en laat uitlekken. Daarna beslis je: zo de salade in of even blancheren (= kort verhitten) voor bij een warm gerecht. Lees verder »
Kan veldsla rauw gegeten worden?
Van rauwe veldsla eet je meestal geen bergen, maar het is wel een mooie aanvulling op je dagelijkse portie groenten van 250 gram. Lees verder »
Hoe gezond is veldsla?
Veldsla zit boordevol vitamine A en C, omega 3 en caroteen. Ook bevat het haast geen calorieën. Dat maakt dat veldsla goed is voor jouw bloedvaten en het risico op een hartaanval vermindert. Ook heeft de veldsla een gunstige invloed op de werking van jouw ogen. Lees verder »
Kun je veldsla wokken?
Veldsla: Koken: 4-6 minuten. Magnetron, wokken en bakken: 5-7 minuten. Stomen: 10 minuten. Lees verder »