Waar glas weggooien Eindhoven?

Op de milieustraat zamelen we 2 verschillende type glas in; glasafval en vlakglas. Glas is 100% recyclebaar en daarom is het belangrijk dat u het scheidt van het overige afval. Onder glasafval verstaan we glasverpakkingen, zoals lege potten pindakaas, pastasauzen, wijnflessen en parfumflesjes. Lees verder »

Waar gooi je glas weg?

- Lege medicijnflesjes, parfumflesjes en crèmepotjes: in de glasbak. - Spiegel- en vensterglas: inleveren bij de milieustraat. - Kapotte drinkglazen, ovenschalen, et cetera: bij het restafval. Lees verder »

Waar gooi ik drinkglazen weg?

Verpakkingsglas kunt u in de glasbak gooien. Dit zijn lege glazen flessen en potten waar geen statiegeld op zit. Lees verder »

Kan glas bij restafval?

Alleen doorschijnend verpakkingsglas hoort in de glasbak. Andere glassoorten mogen niet in de glasbak, maar horen bij het restafval of een andere gescheiden stroom: Kruiken zijn wel verpakkingen, maar niet van glas, en verstoren de recycling. Lees verder »

Kunnen glazen in de glasbak?

We leggen je uit hoe dat zit, maar eerst nog even dit over de recycling: glas kan oneindig vaak gerecycled worden. Dat bespaart veel grondstoffen en energie. Dus je helpt het milieu in elk geval flink als je glas in de glasbak gooit. Drinkglazen, maar ook servies en ovenschalen mag je dus niet in de glasbak gooien. Lees verder »

Bron: indebuurt.nl
Gerelateerd aan Waar glas weggooien Eindhoven?