Waar is de tornado?

Tornado's komen doorgaans vooral in het centrale deel van de Verenigde Staten voor, gemiddeld zo'n duizend per jaar. De meeste zijn niet sterk, maar sommige wel. Vooral de Tornado Alley, van midden-Texas tot het oosten van Nebraska en Iowa heeft last van tornado's. Voornamelijk in april, mei en juni. Lees verder »

Bron: www.knmi.nl

Waar in Nederland komt een tornado?

Gemiddeld richten zware windhozen enkele malen per jaar zeer plaatselijk een ravage aan. Echt zware windhozen komen in ons land maar zelden voor. De krachtigste van de laatste decennia, met dodelijke slachtoffers, waren in Chaam en Tricht (1967), Ameland (1972), Moerdijk (1981) en Ameland (1992). Lees verder »

Hoe verdwijnt een tornado?

De tornado stopt niet waar hij zich vormt, maar zal door het gebied trekken. Ze leggen meestal enkele kilometers af voordat ze verdwijnen. Lees verder »

Welke staten tornado?

De kern van Tornado Alley wordt gevormd door Noord-Texas, Oklahoma en Kansas. De term wordt echter ook gebruikt om de regio tussen Texas, de Canadese prairies, Colorado en Pennsylvania te beschrijven. De term werd het eerst gebruikt in 1952 door majoor Ernest J. Fawbush (1915-1982) en kapitein Robert C. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar is de tornado?