Waar kan röntgen niet doorheen?
De röntgenstralen gaan vrijwel ongestoord door de lucht in de longen, wat moeilijker door bijvoorbeeld spieren en lever, en het moeilijkst door het bot. Lees verder »
Waar kan radioactieve straling niet doorheen?
De meeste ioniserende straling komt niet van door mensen gemaakte bronnen zoals kerncentrales of medische apparaten, maar komt uit de natuur zelf. De bodem, de lucht en de zee bevatten radioactieve stoffen, en ook van de zon en verder weg in het heelal komt er straling op ons af. Lees verder »
Wat zie je niet op een röntgenfoto?
Op deze foto zijn zenuwen, tussenwervelschijven en spieren niet te zien. Wel kan de arts slijtage, botverschuivingen of verzakte wervels zien. Veel mensen hebben echter wel 'iets' dat te zien is op een röntgenfoto, maar waar ze misschien helemaal geen last van hebben. Hierdoor is een verkeerde diagnose snel gesteld. Lees verder »
Waar gaat röntgenstraling heen?
Röntgenstraling is elektromagnetische straling die door de weefsels van het lichaam heen dringt. De verschillende organen, weefsels en botten laten niet dezelfde hoeveelheid straling door. Daardoor is het mogelijk om de verschillende structuren in het lichaam op een röntgenfoto te onderscheiden. Lees verder »
Kun je spieren zien op een röntgenfoto?
Als het kraakbeen in het gewricht dunner wordt door bijvoorbeeld artrose, is dit soms ook door veranderingen aan het bot te zien. Weke delenweefsels zoals het gewrichtsslijmvlies, spieren en pezen zie je niet op een röntgenfoto. In sommige situaties is een röntgenfoto nuttig of nodig om een diagnose te kunnen stellen. Lees verder »
- Waar kan röntgen niet doorheen?
- Waar kan röntgen niet doorheen?
- Waarom gaat röntgenstraling makkelijker door je huid dan door je botten?
- Waar gaan röntgenstralen doorheen?
- Waarom gaat röntgenstraling makkelijker door je huid dan door je botten?
- Wat houdt de meeste röntgenstraling tegen, de spieren of de botten?
- Wat zijn 10 interessante weetjes over dolfijnen?
- Waar staat een dolfijn om bekend?