Waar komen de Molukkers vandaan?

Molukkers komen oorspronkelijk uit Indonesië, dat tot 1949 bij Nederland hoorde. De Molukkers voelden zich verbonden met de Nederlanders en hadden ook voor hen gevochten. De nieuwe Indonesische regering beviel hen niet. Lees verder »

Bron: www.trouw.nl

Wat is het verschil tussen Indonesië en Molukken?

Indonesiers komen uit indonesie, in het algemeen. Molukkers van de molukken, een specifiek deel: De Molukken (Maluku) is een eilandengroep in het oosten van de Indische Archipel, gelegen tussen (met de klok mee) Celebes, de Filipijnen, Nieuw-Guinea en Timor. Lees verder »

Waar wonen de meeste Molukkers?

In totaal hebben de top tien gemeenten met het hoogste aandeel Molukse inwoners allemaal een Molukse wijk (gehad). noot1 Behalve Leerdam gaat het verder om: Vught, Assen, Culemborg, Doesburg, Krimpen aan de IJssel, Appingedam, Tiel, Zuidplas en Middelburg. Lees verder »

Hoe is de Molukken ontstaan?

In de vroege zevende eeuw werd de Molukken al bezocht door Chinese zeelieden. Zij kwamen af op verschillende specerijen die alleen hier groeiden. In de negende eeuw kwamen Arabische handelaren naar de Molukken. Ze introduceerden tussen 1300 en 1400 de islam in het gebied. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar komen de Molukkers vandaan?