Waar komen proteasen voor?

In het lichaam wordt normaal gesproken de Protease gevormd door de maag en de pancreas. Maar ook met bepaald plantaardig voedsel krijgen we deze enzymen binnen. Het proces van het verteren van eiwitten is een van de meest belangrijke biologische functies van het lichaam. Lees verder »

Wat is de functie van de proteasen?

Proteasen of peptidasen zijn enzymen die in de afbraak van eiwitten en andere ketens van aminozuren katalyseren. Proteasen verbreken de peptidebindingen tussen twee aminozuren door middel van het toevoegen van een watermolecuul: hydrolyse. Hydrolyse van eiwitten wordt proteolyse genoemd. Lees verder »

Welke enzymen zorgen voor de afbraak van eiwitten?

Pepsine is een eiwitsplitsend enzym dat eiwitmoleculen afbreekt tot kortere polypeptiden. Pepsine werkt optimaal bij een pH rond de 2. In het licht basische milieu van het duodenum wordt pepsine geïnactiveerd. De pancreas speelt een belangrijke rol in de spijsvertering. Lees verder »

Welk fruit breekt gelatine af?

Bepaalde stoffen in fruitsoorten zoals ananas, kiwi, passievrucht, vijg, papaja en mango breken gelatine af waardoor je bereiding niet zal opstijven. De oplossing? Gebruik fruit uit blik of blancheer het fruit eerst. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar komen proteasen voor?