Waar staat Spanje bekend om?

Het land kent vele Nationale parken die zich veelal op de Canarische Eilanden bevinden. Spanje staat verder wereldwijd bekend om de vele historische gebouwen, het stierenvechten, flamencodansen, tortilla, Paella, tapas en grote voetbalclubs (o.a. FC Barcelona, Real Madrid en Valencia). Lees verder »

Wat is typisch in Spanje?

Stierenvechten, flamenco, siesta, tapas, paella en sangría. Wie kent ze niet. Je hoeft geen Spanjekenner te zijn om het land Spanje te koppelen aan de eerder genoemde stereotypische gewoontes van Spanje. Lees verder »

Wat is er bijzonder aan Spanje?

  • Het Alhambra in Granada.
  • Het historische centrum en de kathedraal van Córdoba.
  • De palmentuin van Elx, vlak bij Alicante.
  • De werken van Antoni Gaudí in Barcelona.
  • Lees verder »

Wat kun je over Spanje vertellen?

Spanje is een land in Zuid-Europa, dat aan Frankrijk, Portugal, de Straat van Gibraltar, de Golf van Biskaje en de Middellandse Zee grenst. De hoofdstad van Spanje is Madrid. Hoewel veel mensen denken dat Barcalona de hoofdstad is, is dit dus toch niet waar. Sinds 1561 is Madrid namelijk al de hoofdstad van dit land. Lees verder »

Waar denk je aan als je aan Spanje denkt?

Je denkt al snel aan de flamenco bij Spanje maar ook de wereldberoemde schilders Picasso en Dalí en de bekende architect Antoni Gaudí komen uit Spanje. De oude steden, het grote aanbod aan musea en de vele iconen van de Spaanse cultuur maken het land interessant en verrijken je kennis. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar staat Spanje bekend om?