Waar vinden we het vlies van een ei?
Antwoord: Sterker nog: in een ei zitten twee vliezen. De binnenste, om de dooier en eiwit heen en daaromheen, tegen de kalk-schil, het buitenste vlies. Lees verder »
Kan je het velletje van een ei eten?
En het velletje? Tussen de eierschaal en het eiwit zit natuurlijk de membraan; een velletje dat je bij gekookte eieren misschien verwijdert. Is het nu de bedoeling dat je dat membraan uit de eierschalen peutert voordat je ze maalt? Gelukkig niet, je kunt dat velletje gewoon laten zitten. Lees verder »
Wat is het witte spul in een ei?
Het witte strengetje bij de dooier wordt ook een chalaza genoemd. Een chalaza of hagelsnoer is een van de twee spiraalvormige banden die de dooier van een ei in het midden van het eiwit houden. Ze bestaan uit albumine of ei-eiwit. Lees verder »
Wat zijn de zwarte puntjes in een ei?
Reacties. Dat betekent dat je de eieren NET iets te lang hard hebt gekookt ; de dooier wordt dan van buitenaf naar binnen - donker grijsgroen ; bijna zwart. Maar het kan volstrekt geen kwaad. Het kan alleen net effe aan de droge kant zijn ; ietsiepietsie minder hard is lekkerder. Lees verder »
Hoe noem je de beschermlaag aan de binnenkant van het ei?
schaal van het ei = buitenste beschermlaag van hard materiaal. schaalvlies = binnenste beschermlaag van zacht materiaal. Lees verder »