Waar was het eerste restaurant?

Eerste restaurant Restaurants met een menukaart en dus de mogelijkheid om te kiezen wat je wilde eten ontstonden in Parijs aan het eind van de 18e eeuw. Het eerste restaurant werd geopend in 1765 door de Franse kok A. Boulanger. Het was een eethuis waar hij diverse soepen bereidde waaruit de gast een keuze kon maken. Lees verder »

Hoe lang bestaat horeca?

Koninklijke Horeca Nederland, opgericht in 1883, is de grootste ondernemersorganisatie in Nederland in de horecabranche, met ruim 20.000 aangesloten leden. Lees verder »

Wie heeft eten bedacht?

Menselijke voedselbereiding heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt. Eerst at de mens het voedsel voornamelijk rauw. Na de ontdekking van de vuurbeheersing werd het de gewoonte het eten te bereiden. Door koken, braden, fermentatie, werd voedsel smakelijker, beter verteerbaar, en langer houdbaar. Lees verder »

Hoe heette La Place Laren vroeger?

Het La Place-restaurant aan de Hilversumseweg in Laren, op de plek van het voormalige toprestaurant La Provence, wordt binnenkort grondig verbouwd. De zaak nabij het heidegebied in 't Gooi is daarom vanaf 8 april een maand dich. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar was het eerste restaurant?