Wat staat er in een restaurant?

Een restaurant is een uitgaansgelegenheid waar mensen (tegen betaling) kunnen eten. Samen met hotels en cafés worden restaurants ook wel de horeca genoemd. Het restaurant is ontstaan in Parijs aan het eind van de 18e eeuw. De naam "restaurant" zou afkomstig zijn van het Franse "restaurer", of herstellen. Lees verder »

Bron: www.khn.nl

Wat heb je nodig in een horecakeuken?

  • Oven;
  • Koelkast;
  • Fornuis;
  • Grillplaat;
  • Messen;
  • Pannen;
  • Wasbak;
  • Vaatwasser.
  • Lees verder »

Wat valt er onder de horeca?

  • restaurants, cafetaria's, snackbars en cateringbedrijven.
  • hotels, pensions en conferentieoorden.
  • café's, discotheken, bioscopen en theaters.
  • Lees verder »

Hoe noem je iemand die in een restaurant werkt?

Een kelner, ober of bedieningsmedewerk(st)er (een vrouwelijke kelner noemt men serveerster of kelnerin) is iemand die drank en/of voedsel serveert in een horecagelegenheid. Daarnaast verzorgt hij/zij de mise-en-place en voert afsluitende werkzaamheden uit als opruimen en schoonmaken. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat staat er in een restaurant?