Waardoor gaat het koraal dood?

Te hoge temperaturen van het oceaanwater zorgen ervoor dat koraalriffen op grote schaal afsterven. En dat heeft enorme gevolgen voor het zeeleven. Koraalriffen worden wel de regenwouden van de oceaan genoemd omdat ze krioelen van het leven. Ongeveer een kwart van al het zeeleven is afhankelijk van koraalriffen. Lees verder »

Bron: www.knmi.nl

Waardoor sterft koraal?

Klimaatverandering is de grootste bedreiging van koraal. Door de opwarming van de aarde wordt ook het zeewater warmer. Een stijging van 1 à 2 graden kan er al voor zorgen dat koraal afsterft. De mens zorgt ook voor andere bedreigingen, zoals overbevissing en vissen met vuurwerk. Lees verder »

Bron: www.wwf.nl

Waarom gaan koralen dood?

De laatste jaren gaat het hard achteruit met de gezondheid van de riffen wereldwijd. Door snelle temperatuurstijging van het zeewater, (plastic)vervuiling en schadelijke visserij verdwijnt het koraal razendsnel. Klimaatverandering is de grootste bedreiging van koraal. Lees verder »

Bron: www.wwf.nl

Waarom sterft het Grote Koraalrif?

De toenemende combinatie van stijgende watertemperaturen, slechtere waterkwaliteit door afstromend sediment en vervuiling, evenals zwaardere cyclonen en uitbraken van doornenkroonzeesterren , zijn slechts enkele van de bedreigingen die een perfecte storm creëren voor ons rif en de iconische dieren die ervan afhankelijk zijn. Lees verder »

Kan koraal herstellen?

Herstel van aangetaste riffen Waar mogelijk moeten we proberen door menselijke activiteiten aangetaste riffen te herstellen. Dit kan gebeuren door koraal van de ene plaats naar de andere over te brengen(ex-situ), of door het in situ te kweken(in situ), waarbij een fragment van koraal een nieuwe kolonie kan vormen. Lees verder »

Gerelateerd aan Waardoor gaat het koraal dood?