Waarom 100% Arabica?

Smaak van Arabica en Robusta De smaak van Arabica bonen is aromatisch zacht met zoete tonen en wordt vaak ervaren als zoet of zuur. Koffie van 100% Arabica bonen wordt door veel consumenten gezien als lekkere koffie door de verfijnde smaak. De smaak van Robusta bonen zijn stevig en krachtig en daarbij ook meer bitter. Lees verder »

Bron: www.de.nl

Wat is 100% Arabica koffie?

100% Arabica koffie: cafeïne De Arabica koffieboon groeit op grote hoogte (gemiddeld 1500 meter boven zeeniveau). Hierdoor wordt deze boon weinig blootgesteld aan ziektes en dieren. Het natuurlijke beschermingsmiddel cafeïne is dus bijna niet nodig. De Robusta koffieboon groeit op zeeniveau. Lees verder »

Welk verschil tussen Robusta en Arabica?

Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen is dus het cafeïnegehalte, en daarmee het smaakprofiel. Arabica wordt hooggelegen verbouwd en bevat daardoor minder cafeïne. Dit zorgt ervoor dat Arabica een gevarieerder smaakprofiel heeft dan Robusta, dat weer een hoger cafeïnegehalte heeft. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom 100% Arabica?