Waarom ging het heel goed met de landbouw langs de Nijl?

De Nijl, met 6650 km de langste rivier ter wereld, speelde een belangrijke rol in het ontstaan van de Egyptische beschaving. Door de jaarlijkse overstroming, tussen juni en september, bleef vruchtbare modder achter op de oevers van de rivier, waardoor het land zeer geschikt was voor landbouw. Lees verder »

Waarom ging het goed met de landbouw langs de Nijl?

Vruchtbare halvemaan In de oude landen langs de Nijl is over millennia een bodem opgebouwd met vruchtbaar sediment dat door overstroming van de Nijl is achtergelaten. Sinds de bouw van de Hoge Dam bij Aswan is meer bemesting nodig. Lees verder »

Waarom was de Nijl geschikt voor landbouw?

Boeren in de Nijlvallei hebben altijd veel van hun gewassen dicht bij de rivier verbouwd. De Nijl overstroomde tussen juni en september/oktober, waardoor er elk jaar nieuwe vruchtbare grond werd afgezet waarop de boeren hun gewassen verbouwden . Lees verder »

Hoe ontstond er een succesvolle landbouw in Egypte?

Door Egypte stroomt de Nijl, als de Nijl er niet was geweest was Egypte een droog land. De Nijl neemt namelijk slip mee. Slip is heel vruchtbaar. Gebieden langs de bijna 1000 km lange Nijl zijn daarom handig voor landbouw. Lees verder »

Bron: wikikids.nl

Waarom is de Nijl zo belangrijk?

Egypte is een vruchtbaar land in de Sahara en dat komt door de bevloeiing door de Nijl. Egypte werd daarom ook wel het geschenk van de Nijl genoemd. De Nijl kon het leven van een oude Egyptenaar totaal veranderen. Zonder de jaarlijkse overstroming van de Nijl was er geen voedsel, want er was geen irrigatiesysteem. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom ging het heel goed met de landbouw langs de Nijl?