Waarom smaakt Chinees eten overal hetzelfde?
De meeste Chinese gerechten zijn vaak aangepast naar de Nederlandse smaak. Het logische gevolg is dat Chinese koks gerechten bereiden die zij zelf niet erg lekker vinden en de nuances die wij in smaak hebben niet kunnen onderkennen waardoor deze gerechten van verschillende Chinezen hetzelfde gaan smaken. Lees verder »
Hoe slecht is afhaalchinees?
Bij de meeste afhaalchinezen wordt er voor vleesgerechten echter vet varkensvlees gebruikt. Dat betekent een hoop calorieën, die voor het grootste deel bestaan uit slechtere dierlijke vetten. Gezondere witte vleessoorten of zelfs vis kom je in de 'Chinese' keuken maar weinig tegen. Lees verder »
Wat is het gezondst bij de Chinees?
Gezond uit eten bij de Chinees tjaptjoi met kip of ossenhaas. varkens- of ossenhaas met oesterketjap op paprikasaus. gepocheerde vis met Chinese paddenstoelen. gegrilde garnalen. Lees verder »
Waarom hebben Chinezen aquarium in de restaurant?
Vroeger had vrijwel elk Chinees restaurant een aquarium Hierin zaten exotische vissen. Dat had te maken met het volksgeloof (feng shui) dat vissen stromingen in het energieveld opwekken, wat tot geluk en zakelijk succes zou moeten leide. Lees verder »
Wat is echt Chinees eten?
Traditioneel Chinees Eten #1 – Peking Eend / Beijing Duck 北京烤 Peking Eend (of Beijing Duck) is een typisch gerecht voor de stad Beijing en is een enorme hit bij zowel buitenlanders als locals. Het is het eerste typische Chinese gerecht waar je aan denkt als je aan traditioneel Chinees eten denkt. Lees verder »