Wat aten mensen in de Middeleeuwen?

Veel warm voedsel werd op de markt gekocht, in de vorm van een pastei bijvoorbeeld. ' 'Daarnaast brachten mensen hun graan naar de molenaar om het te laten malen, en hun meel naar de bakker die er dan brood van bakte. Puur omdat ze zelf geen oven hadden. O ja, en kruiden: die waren er al wel! Lees verder »

Wat aten de arme mensen in de middeleeuwen?

Naast brood en pap aten mensen in de middeleeuwen veel bonen en peulvruchten. Van melk maakten ze de 'luxeproducten' boter en kaas. Lees verder »

Wat aten de mensen voor de aardappel?

Voor de komst van de aardappel was dat niet zo. Het basisvoedsel bestond in die tijd vooral uit granen, met name rogge. De rijken hadden tarweproducten. Het dieet van de mens uit het stenen tijdperk bestond uit wat vlees (afhankelijk waar men leefde) en verder uit groenten, zaden, noten en vruchten. Lees verder »

Bron: www.mmv.nl
Gerelateerd aan Wat aten mensen in de Middeleeuwen?