Wat aten de mensen op de steppe?
Gedroogd vlees (si'usun) was een bijzonder nuttig basisvoedsel voor reizigers en rondtrekkende Mongoolse krijgers. In de barre steppeomgeving werd niets verspild en zelfs het merg van dierenbotten werd gegeten met de restjes, waarna het werd gekookt in een bouillon waaraan wrongel of gierst werd toegevoegd. Lees verder »
Wat aten de eerste mensen op aarde?
Onze prehistorische voorouders aten vroeger veel groenten en fruit, noten en zaden en vlees en vis. Dit 'oervoer' was rijk aan eiwitten en vezels en bevatte amper koolhydraten en verzadigde vetten. Het voedsel was puur en onbewerkt en volgens wetenschappers aten onze voorouders erg gezond. Lees verder »
Wat aten de Mongolen toen er weinig voedsel was?
Nomaden zijn ook verzamelaars. De Mongolen verzamelden nuttige voedingssupplementen zoals wilde groenten, wortels, knollen, paddenstoelen, granen, bessen en ander fruit dat ze in de natuur of via handel tegenkwamen. Lees verder »