Wat beteken hamer?

Een hamer is een gereedschap om bijvoorbeeld spijkers in hout e.d. te slaan, maar ook voor het bewerken van metalen (uitdeuken, beslaan), te slaan op een beitel e.d. Zie de Hamerpagina (veel verschilende hamers). Lees verder »

Waar wordt hamer voor gebruikt?

Een gewone hamer wordt voornamelijk gebruikt om spijkers in hout te slaan. Verder heb je ook nog de klauwhamer, deze is hetzelfde als een gewone hamer maar heeft een platte V-groef waarmee je spijkers uit het hout kunt halen. Ook heb je de rubberen hamer, dit wordt vaak gebruikt bij het leggen van tegels. Lees verder »

Wat sla je met een hamer?

Met een klauwhamer sla of verwijder je makkelijk spijkers in of uit hout. Deze hamer heeft een platte V-groef, waar je spijkers in kunt klemmen. Hoe langer de steel van de klauwhamer, hoe meer kracht je kunt uitoefenen. Met een kortere en dus lichtere klauwhamer hoef je jezelf minder in te spannen. Lees verder »

Hoe gebruik je een hamer?

  • Plaats je pink, ring- , wijs- en middelvinger rond het onderste deel van het handvat.
  • Je duim rust op de smalle kant van het handvat.
  • Hoe dichter bij het uiteinde je de steel vastneemt, hoe meer kracht je ontwikkelt en hoe harder je slag zal zijn. Dat komt omdat je een grotere hefboom creëert.
  • Lees verder »

Hoe schrijf je hamer?

Het woord hamer staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat beteken hamer?