Wat doe je met een klauwhamer?

Met die klauw kunnen nagels verwijderd worden of aan elkaar gespijkerde materialen gescheiden. Je vindt dit type hamer, behalve met een houten handvat, ook met een aluminium of kunststof handvat. Doorgaans kan je met de klauwhamer zwaardere werken doen dan met de bankhamer. Lees verder »

Bron: www.klium.be

Wat kan je met een klauwhamer doen wat een Bankhamer niet kan?

Een klauwhamer lijkt op een bankhamer, maar heeft achteraan een platte v-groef. Dit noemen we de klauw. Hiermee kun je eenvoudig de spijkers weer verwijderen die bijvoorbeeld krom zijn geslagen. Een klauwhamer is te krijgen met een kunstof, aluminium of houten handvat. Lees verder »

Wat kun je met een moker?

Voor sloopwerk is de moker ideaal. Het slopen van muren en ook het klein maken van betontegels of bakstenen. Bij metaalbewerking gebruikt men de moker voor het afhakken en/of doorhakken van bouten, moeren en klinknagels. Lees verder »

Wat kan je doen met een hamer?

Een hamer is een gereedschap om bijvoorbeeld spijkers in hout e.d. te slaan, maar ook voor het bewerken van metalen (uitdeuken, beslaan), te slaan op een beitel e.d. Zie de Hamerpagina (veel verschilende hamers). Lees verder »

Hoe ziet een klauwhamer eruit?

De klauwhamer onderscheidt zich van andere hamers door zijn unieke vorm. Aan de ene kant vind je een stevige kop om spijkers mee in hout of muren te slaan, terwijl de andere kant is voorzien van een gebogen 'klauw' om spijkers mee te verwijderen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat doe je met een klauwhamer?