Wat betekend rekeningrijden?

Rekeningrijden is een kilometerheffing voor automobilisten. Bestuurders betalen een bedrag per gereden kilometer en gram CO2. Het is mogelijk dat bijvoorbeeld een kastje in de auto de stand bijhoudt. Of elektronische meetpunten op de weg kunnen kilometers gaan registreren. Lees verder »

Bron: movemove.com

Wat is de betekenis van rekeningrijden?

Rekeningrijden is een verzamelnaam voor plannen die automobilisten belasten op gebruik in plaats van op bezit. Zo heb je de vlaktaks, spitstaks en de ecotaks. De kosten zijn moeilijk in te schatte. Lees verder »

Is rekeningrijden in plaats van wegenbelasting?

Als we in Nederland gaan rekeningrijden, dan betekent dat een omslag van ons belastingsysteem voor mobiliteit. Dat klinkt ingewikkeld, maar het werkt als volgt: nu heffen we vooral belasting op de aanschaf en het bezit van een auto (BPM en wegenbelasting). Voor het gebruik betaal je enkel via accijns op brandstof. Lees verder »

Hoe bereken je rekeningrijden?

De kosten van rekening rijden zijn gebaseerd op het verwachte tarief van € 0,07 per gereden kilometer. Voor de brandstofaccijns is rekening gehouden met een gemiddelde accijns van € 0,53 per liter. Er is gerekend met een kilometerheffing van € 0,07 per gereden kilometer. Lees verder »

Hoe ziet rekening rijden eruit?

Dat wil zeggen dat je als automobilist een bedrag betaalt per kilometer die je rijdt. Hoeveel je betaalt hangt af van wanneer je rijdt en op welke locaties. Rijd je bijvoorbeeld in de spits of op een traject met veel verkeer, dan betaal je meer dan wanneer je op rustige momenten rijdt. Lees verder »

Bron: blog.geld.nl
Gerelateerd aan Wat betekend rekeningrijden?