Wat gaat rekeningrijden mij kosten?

Wat zijn de verwachte kosten voor automobilisten van de invoering van rekeningrijden? Er is nog niet bekend wat de heffing per gereden kilometer gaat worden. In 2021 spraken de meeste politieke partijen over een heffing van zo'n 6 tot 7 eurocent per gereden kilometer. Lees verder »

Hoe betaal je rekening rijden?

Rekeningrijden is een kilometerheffing voor automobilisten. Bestuurders betalen een bedrag per gereden kilometer en gram CO2. Het is mogelijk dat bijvoorbeeld een kastje in de auto de stand bijhoudt. Of elektronische meetpunten op de weg kunnen kilometers gaan registreren. Lees verder »

Bron: movemove.com

Hoe wordt kilometerheffing berekend?

Voor het tarief per gereden kilometer zal onder andere rekening worden gehouden met de brandstofsoort en de CO2 uitstoot per gereden km. Voor een kleinere auto met een lagere CO2 uitstoot zal per afgelegde kilometer minder worden berekend dan voor een grotere auto met een hogere CO2 uitstoot. Lees verder »

Wie betaalt kilometerheffing?

Wie betaalt de kilometerheffing? Meestal betaalt degene op wiens naam het kenteken is ingeschreven de kilometerheffing. Bij verhuur of bij lease kan, na akkoord, de leasingnemer worden aangesproken voor de betaling van de kilometerheffing. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat gaat rekeningrijden mij kosten?