Wat betekent de bouw?

De bouw is de economische sector of bedrijfstak die zich bezighoudt met het produceren van woningen en andere bouwwerken. De kennis die hiervoor nodig is, en de wetenschap die zich daarmee bezighoudt, heet bouwkunde. Lees verder »

Wat betekent het woord bouw?

1. De bouw is het vakgebied waarbij bouwwerken (gebouwen, infrastructurele objecten e.d.) worden gerealiseerd, bv. het ontwerpen of fysiek bouwen van een huis of de aanleg van wegen. Lees verder »

Wat valt onder de bouw?

De bouwsector omvat de woningbouw, de industriebouw (het optrekken van kantoren en fabrieken), de burgerlijke bouwkunde (het bouwen van bruggen), de wegenwerken (het aanleggen en herstellen van wegen) en de baggersector. Bouwen is meer dan enkel stenen op elkaar stapelen en metselen. Lees verder »

Hoe noem je iemand die werkt in de bouw?

Een bouwvakker (van bouw + vak) is iemand die in de bouwwereld zijn dagelijkse werkzaamheden verricht. Lees verder »

Hoeveel bouwvakkers zijn er in Nederland?

Het aantal bedrijven in de bouwsector blijft toenemen. Er kwamen er het afgelopen jaar ruim 13.000 bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Die toename, van bijna 8 procent, is de grootste in de afgelopen tien jaar. Nederland telt inmiddels bijna 182.000 bouwbedrijven, het hoogste aantal ooit gemeten. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat betekent de bouw?