Wat betekent het is zover?

zo·ver, zo·ver·re (bijwoord) 1tot het bedoelde punt: zover zijn we nog niet; we zijn het in zoverre eens geworden dat …; het is zover! dat wat verwacht werd is begonnen; voor zover ik weet … ik weet niet beter of … Lees verder »

Wat betekent voor zover?

De correcte spelling is voor zover, in twee woorden. De betekenis van het voegwoord voor zover is 'in de mate dat' en 'alleen als'. Een wat formeler synoniem van voor zover is in zoverre. Lees verder »

Is het weer zover of zo ver?

Zo ver wordt in twee woorden geschreven als er een afstand in ruimte of tijd mee wordt uitgedrukt. De afstand kan ook minder letterlijk zijn, vaak wordt zo ver dan als twee woorden geschreven, maar aaneenschrijven is ook correct. Als de betekenis 'afstand' of 'voortgang' niet aanwezig is, schrijven we zover aan elkaar. Lees verder »

Is het zover?

Zo ver wordt los geschreven als er een afstand mee wordt aangeduid. In andere gevallen is zover juist. Met zo ver wordt vaak een letterlijke afstand aangeduid, maar soms gaat het om een ander soort 'voortgang'. Zo en ver krijgen allebei nadruk. Lees verder »

Bron: onzetaal.nl
Gerelateerd aan Wat betekent het is zover?