Wat doe je op de IC?
De behandeling op een IC is veel intensiever dan op andere verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Op de IC liggen kritiek zieke patiënten bij wie een of meerdere vitale, belangrijke lichaamsfuncties, worden bedreigd zoals de ademhaling, de bloedcirculatie of nierfunctie. Lees verder »
Wat verdien je op de IC?
Wat verdient een IC-verpleegkundige? Het salaris van een IC-verpleegkundige is vaak conform cao ziekenhuizen. De functie wordt ingedeeld in FWG 55 (maximaal 3.774 euro bij een fulltime dienstverband) of in FWG 60 (maximaal 4.466 euro). Lees verder »
Wat is stabiel op de IC?
Wanneer een patiënt niet meer afhankelijk is van deze apparatuur, mag hij/zij naar een verpleegafdeling. Als de vitale functies stabiel zijn, zal een patiënt worden overgeplaatst naar een verpleegafdeling. Dit kan een behoorlijke overgang zijn voor de patiënt en zijn famili. Lees verder »
Hoe werkt beademing op de IC?
Hierbij wordt er bij de patiënt een neus-mondmasker aangebracht dat via een slang verbonden is met de beademingsmachine. Hierbij wordt er een beademingsbuis (tube, spreek uit "tjoep") via de keel in de luchtpijp ingebracht en wordt de patiënt aangesloten met een slang aan de beademingsmachine. Lees verder »
Hoe lang duurt de IC opleiding?
Opleidingsprogramma. Tijdens de opleiding tot IC-verpleegkundige leer je geheel zelfstandig zorg te verlenen aan patiënten in instabiele en/of levensbedreigende situaties. De opleiding duurt 18 maanden en start twee keer per jaar: in oktober en april. Het omvat een theorie- en een praktijkgedeelte. Lees verder »