Wat doen de waterschappen om ons te beschermen tegen het water van de zee en de rivieren?

De waterschappen onderhouden de dijken. De dijken moeten hoog en sterk genoeg zijn om het water van de zee en de rivieren tegen te houden. Waterschappen beheren zo'n 18.000 kilometer aan dijken. Ze versterken de dijken, dammen kades en pompen water weg als het te hoog staat. Lees verder »

Hoe beschermt Nederland zich tegen rivierwater?

In het Deltaprogramma staat hoe we ons tegen hoogwater kunnen beschermen en hoe we zorgen voor voldoende zoetwater. We snoeien 2% van de begroeiing in de uiterwaarden. Zo kan het water in de rivier goed blijven doorstromen. Lees verder »

Wat zijn de belangrijkste taken van een waterschap?

  • waterstand regelen met bijvoorbeeld gemalen en sluizen;
  • afvalwater zuiveren;
  • dijken beheren;
  • natuurbeheer in en aan het water;
  • kwaliteit zwemwater controleren.
  • Lees verder »

Hoe beschermen mensen zich vroeger in deze gebieden tegen het water?

Vanaf de 11e eeuw werden er terpen en dijken gebouwd om de mensen te beschermen tegen het water. Op de terpen werden in de 11e eeuw de kerken gebouwd, dit om de kerken tegen het water te kunnen beschermen. Rond de terpen werden vaak de dorpjes gebouwd. Ook werden er polders gemaak. Lees verder »

Bron: wikikids.nl

Wat kun je doen tegen de stijging van de zeespiegel?

We proberen daar zo goed mogelijk mee om te gaan door water- of zouttolerant landgebruik. Denk aan het verbouwen van gewassen die beter tegen verzilting kunnen en aan gebouwen op palen. Ook het ophogen van land, een aangepaste ruimtelijke planning en het verhuizen van groepen mensen vallen onder 'meebewegen'. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat doen de waterschappen om ons te beschermen tegen het water van de zee en de rivieren?