Wat doet de aarde in 24 uur?

De aarde ligt een klein beetje scheef, ongeveer 23 graden. Zij draait in 23 uur, 56 minuten en 4 seconden, één keer om haar eigen as. Het verschil komt doordat de aarde niet alleen om haar as draait, maar ook om de zon. Na 23 uur, 56 minuten en 4 seconden staan de sterren weer op dezelfde plaats aan de hemel. Lees verder »

Bron: wikikids.nl

Hoe roteert de aarde?

De aarde draait rond zijn as in 23 uur 56 minuten en 4 seconden. Aangezien de evenaar 40.075 km lang is, beweegt iemand die zich op de evenaar bevindt, zich met een snelheid van 40.075/(bijna) 24 uur = 1.670 km/h. Bij ons, op de 51-ste breedtegraad, halen we nog altijd een snelheid van 1.050 km/h. Lees verder »

Hoe draait de aardas?

De Aarde draait in een licht excentrische baan rond de Zon. Eén rondgang (een siderisch jaar) duurt ongeveer 365,25636 dagen. Daardoor lijkt de Zon vanaf de Aarde gezien ten opzichte van de sterren met ongeveer 1° per dag naar het oosten te bewegen. Lees verder »

Hoeveel keer draait de aarde om zijn as in 24 uur?

Daardoor moet onze planeet iets meer dan één rondje draaien om weer met dezelfde kant naar de zon gericht te staan. In 24 uur draait de aarde dus iets meer dan één rondje om zijn eigen as. Lees verder »

Wat doet de aarde?

Aarding is het aanbrengen van een geleidende verbinding tussen een chassis of een geleidende behuizing van een elektrisch apparaat aan de aarde. Doormiddel van aarding kan men er voor zorgen dat er geen ongewenste elektrische spanning op machines of apparaten met een geleidende behuizing kan komen te staan. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat doet de aarde in 24 uur?