Wat doet wijnsteen?
Het wordt in voedingsmiddelen gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel, rijsmiddel (vaak in combinatie met bakzout, dan noem je het wijnsteenbakpoeder), stabilisator van eiwit en voor het versterken van de hittebestendigheid en volume van eiwit. Lees verder »
Wat kun je met wijnsteenbakpoeder?
Je gebruikt wijnsteen om je opgeklopte eiwitten voor meringue te stabiliseren of om te voorkomen dat je suikersiroop kristalliseert. De wijnsteen in het wijnsteenbakpoeder reageert op de baking soda, waardoor je geen zuur hoeft toe te voegen aan je baksel. Lees verder »
Kun je baking soda vervangen door wijnsteenbakpoeder?
Eén theelepel wijnsteenbakpoeder vervang je door 1/3 theelepel bakingsoda of 1 theelepel bakpoeder. Dit geldt natuurlijk niet wanneer je het wilt gebruiken als schoonmaakmiddel. Lees verder »
Wat is het verschil tussen bakpoeder en wijnsteenbakpoeder?
Wijnsteenbakpoeder is vergelijkbaar met bakpoeder, aangezien ze beide minder sterk zijn als baksoda. Veel mensen geven de voorkeur aan wijnsteenbakpoeder, omdat dit de door samenstelling een natuurlijkere variant zou zijn als bakpoeder. Lees verder »