Wat gebeurt er bij een medisch onderzoek?

Een medisch onderzoek omvat een gedetailleerde analyse van je medische geschiedenis. Aan de hand van een reeks onderzoeken gaat onze arts ook na of je voldoet aan de fysieke en mentale geschiktheidscriteria die zijn gedefinieerd in de regelgeving. Lees verder »

Waarom een medisch onderzoek?

Onderzoek van gezondheidsbeoordeling is ook nodig in enkele specifieke gevallen: bij aanwerving of verandering van arbeidspost (voor veiligheidsfuncties) werkhervatting na vier weken afwezigheid. op vraag van de medewerker bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het werk. Lees verder »

Is een medisch onderzoek verplicht?

Werknemers die omwille van hun job mogelijk een gezondheidsrisico lopen, krijgen (meer)jaarlijks een uitnodiging voor een verplicht medisch onderzoek. De arbeidsarts en/of de bedrijfsverpleegkundige onderzoeken je werknemers aan de hand van enkele risicogebonden tests, vragenlijsten en een gesprek. Lees verder »

Hoe lang duurt een medische keuring?

Hoe lang duurt een medische keuring? U ontvangt de uitslag van de medische keuring persoonlijk van het CBR. Dit duurt in principe 4 weken. In drukke periodes heeft het CBR hier soms wat meer tijd voor nodig. Lees verder »

Waarom een Preventief Medisch Onderzoek?

Het doel van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is het signaleren van, en voorkomen van, arbeidsgerelateerde klachten. Ook helpt het onderzoek uw medewerkers meer bewust te maken van hun algemene gezondheid. Dit stimuleert uw medewerkers om hun leefstijl en persoonlijke duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Lees verder »

Bron: www.sazas.nl
Gerelateerd aan Wat gebeurt er bij een medisch onderzoek?