Wat helpt echt tegen zeeziekte?

Het meest gebruikte middel tegen zeeziekte is antihistamine, een stof die een groot deel van de gevoeligheid van je lijf vermindert. De middelen cinnarizine, cyclizine en meclozine zijn gewoon bij de drogist verkrijgbaar en als je je aan de bijsluiter houdt, zijn deze middelen voor de meeste mensen voldoende. Lees verder »

Hoe kom je snel van zeeziekte af?

Eens de hersenen de wiebelende beweging gewend zijn, neemt het zeeziekte gevoel af. Wie het eerste uur van de tocht zeeziek wordt, kan best na twee uur weer helemaal de oude zijn. Het herstel kan soms versneld worden door water te drinken of iets te eten dat de vertering ondersteun. Lees verder »

Wat is het beste tegen zeeziekte?

Voorbeelden van deze medicijnen zijn: cinnarizine, cyclizine en meclozine. Deze medicijnen maken u rustig. U kunt er zelfs slaperig van worden. Slik ze dus niet als u zelf een auto moet besturen. Lees verder »

Wat te doen om niet zeeziek te worden?

Zorg ervoor dat je genoeg drinkt tijdens de reis. Wanneer je goed gehydrateerd bent, zal je minder last van zeeziekte krijgen. Om misselijkheid te voorkomen is het verstandig om alcoholische dranken zoveel mogelijk te vermijden. Dit geldt ook voor koffie, koolzuurhoudende dranken en fruitsapjes. Lees verder »

Bron: eendracht.nl
Gerelateerd aan Wat helpt echt tegen zeeziekte?