Wat houdt de muggen weg?

Muggen houden niet van de geur van lavendel, citroengras, rozemarijn, munt en kattenkruid. Het voordeel van lavendel is dat het niet alleen helpt bij het verjagen van muggen, maar het er ook voor zorgt dat je beter slaapt! Lees verder »

Welke geur houdt muggen weg?

Terwijl wij mensen van de frisse geur van pepermunt genieten, blijven muggen liever op afstand. Pepermunt is namelijk te sterk naar hun zin, waardoor ze niets anders meer kunnen ruiken. Ook geranium en lavendel zijn veelgebruikte oliën waarmee je muggen op afstand houdt. Lees verder »

Wat moet je doen om muggen weg te houden?

Als je buiten slaapt, is een klamboe een super anti muggen middel en onontbeerlijk voor het weghouden van muggen. Kies wel voor een geïmpregneerde klamboe. De muggen gaan dan ook niet op de klamboe zitten en ook als je 's nachts tegen de klamboe aan rolt, wordt je dus niet geprikt. Lees verder »

Wat moet je doen als er een mug in je kamer zit?

Pak een zaklamp en doe alle lichte in de kamer uit. Doe een kleine lichtbron, zoals je telefoon of tablet, aan en schijn deze de kamer in. Wacht geduldig in de hoek van de kamer tot je het gezoem hoort. Na enkele minuten zal de mug richting de lichtbron vliegen en op de muur landen. Lees verder »

Waar verstoppen muggen zich in je kamer?

Een mug zal zich een weg banen naar een plaats om stil te gaan zitten. Dat is veelal op het plafond of op de muur. Afhankelijk van het type behang en het aantal spullen dat je in de kamer hebt staan kun je de mug gemakkelijk zien zitten. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat houdt de muggen weg?