Wat is de baansnelheid?
baansnelheid = De baansnelheid van een hemellichaam is de snelheid waarmee dat object zijn baan om een ander object aflegt. Zo kennen we de baansnelheid van de Maan om de Aarde, en van planeten om de Zon. Lees verder »
Wat is de baansnelheid wiskunde?
De snelheid waarmee het punt beweegt is de lengte van de snelheidsvector. Dus de baansnelheid is v=√(x'(t))2+(y'(t))2 v = ( x ' ( t ) ) 2 + ( y ' ( t ) ) 2 . De afgeleide van de snelheidsvector →v is de versnellingsvector →a=(x''(t)y''(t)) a → = ( x ′ ′ ( t ) y ′ ′ ( t ) ) . Lees verder »
Wat is de baansnelheid van de aarde?
De aarde draait rond zijn as in 23 uur 56 minuten en 4 seconden. Aangezien de evenaar 40.075 km lang is, beweegt iemand die zich op de evenaar bevindt, zich met een snelheid van 40.075/(bijna) 24 uur = 1.670 km/h. Bij ons, op de 51-ste breedtegraad, halen we nog altijd een snelheid van 1.050 km/h. Lees verder »
Kan een baansnelheid negatief zijn?
Klopt, als de baansnelheid (v) afneemt en Fmpz afneemt kan r hetzelfde blijven. Als de snelheid afneemt is dit inderdaad een negatieve versnelling als je alleen kijkt in de richting van de snelheid (zeg maar 'langs de cirkel'). Lees verder »