Wat is de hoofdstad van Groningen?

Groningen Lees verder »

Waarom is de hoofdstad van Groningen Groningen?

Een Duits volk dat Groningen heeft gesticht, zou de stad ook zo genoemd hebben. Een andere theorie is dat Groningen is vernoemd naar het kasteel Grunoburg, dat stond bij Hunze. Nog een andere theorie bevestigd dat de naam afstamt van de naam Groni. Later zou er in de 11de eeuw een rivier de naam Gronesbeke krijgen. Lees verder »

Bron: wikikids.nl

Waar is de stad Groningen om bekend?

Groningen staat bekend om zijn prachtige monumenten, zoals de Martinitoren, en zijn gezellige binnenstad met een grote voetgangerszone en geweldige mogelijkheden om te shoppen. Groningen staat daarnaast bekend als studentenstad, wat zorgt voor een levendige sfeer. Lees verder »

Waar ligt de provincie Groningen in Nederland?

Groningen uitspraak is een provincie in het noorden van Nederland met 590.234 inwoners, waarvan meer dan een derde in de gelijknamige hoofdstad Groningen woont. Naast het Nederlands is ook het Nedersaksisch erkend als officiële taal in de provincie. Lees verder »

Welke steden horen bij Groningen?

- Onder de gemeente Groningen vallen naast de gelijknamige stad en hoofdplaats verder nog de dorpen Dorkwerd, Engelbert, Garmerwolde, Glimmen, Harkstede (deels), Haren, Hoogkerk, Lageland (deels), Leegkerk, Lellens, Meerstad, Middelbert, Noorddijk, Noordlaren, Onnen, Noorderhoogebrug, Sint Annen, Ten Boer, Ten Post,. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is de hoofdstad van Groningen?