Wat is de meest recente aardbeving?

26 mei 2019 - Aardbeving Peru met een kracht van 8.0, zwaarste aardbeving van 2019. 24 januari 2020 - aardbeving Elazığ, Turkije met kracht van 6,8. 26 maart 2020 - Aardbeving met kracht van 5,3 in Kroatië, met epicentrum onder Zagreb. Lees verder »

Wat is de meest recente aardbeving op aarde?

De recentste beving vond plaats op een afstand van veertig kilometer van een andere aardbeving met een kracht van 8,2 in november 1938. Wetenschappers bestuderen de beving van 2021 nog, maar het is goed mogelijk dat de onderaardse zone waarin deze twee bevingen ontstonden, een overlapping heeft. Lees verder »

Wat is een heftige aardbeving?

Vanaf magnitude 5 is sprake van een sterke aardbeving, die vrijwel altijd matige tot aanzienlijke schade aanricht. Een aardbeving met een magnitude van 7 of nog hoger is een zware tot zeer zware aardbeving, die over het algemeen een grootschalige ramp veroorzaakt. Lees verder »

Wat is de ergste aardbeving ooit in Nederland?

Bij Roermond vond in de vroege ochtend van 13 april 1992 een aardbeving plaats van 5,8 magnitude op de schaal van Richter. Het is de zwaarste aardbeving ooit in Nederland gemeten. Lees verder »

Bron: www.knmi.nl

Was er vannacht een aardbeving?

In de omgeving van Garrelsweer is in de nacht van maandag op dinsdag om 01.46 uur een aardbeving gevoeld. De beving had een kracht van 3,2, meldt het KNMI. Het is een van de zwaarste bevingen ooit in Groningen en de zwaarste sinds mei 2019. Over schade is nog niets bekend. Lees verder »

Bron: nos.nl
Gerelateerd aan Wat is de meest recente aardbeving?