Wat is een atriumfibrilleren?

Soms klopt het hart te snel of onregelmatig. Dan kan er sprake zijn van een hartritmestoornis. Atriumfibrilleren is zo'n hartritmestoornis. Bij atriumfibrilleren klopt het hart onregelmatig en meestal sneller, vaak met meer dan 100 slagen per minuut, terwijl u zich niet eens inspant. Lees verder »

Wat is het verschil tussen Atrium en boezemfibrilleren?

Boezemfibrilleren is een hartritmestoornis en wordt ook wel atriumfibrilleren genoemd. Bij boezemfibrilleren heeft uw hart een onregelmatige hartslag die veel te hoog is. Bij een normaal hartritme ontstaat een elektrische prikkel in de sinusknoo. Lees verder »

Hoe lang mag atriumfibrilleren aanhouden?

Langdurig persisterend boezemfibrilleren, het boezemfibrilleren kan een jaar duren, maar het is nog mogelijk om het sinusritme te herstellen. Als de ritmestoornis niet door een elektrische cardioversie kan worden beëindigd, spreken we van permanent of chronisch boezemfibrilleren. Lees verder »

Bron: www.isala.nl

Wat kan atriumfibrilleren uitlokken?

Veel alcohol in korte tijd: Als je op een dag veel alcohol drinkt, kan dat direct boezemfibrilleren uitlokken. Als je antistolling gebruikt heb je daarbij ook nog een groter risico op een bloeding. Regelmatig gebruik van alcohol: Ook dit vergroot de kans op boezemfibrilleren. Lees verder »

Wat is een complicatie van atriumfibrilleren?

Atriumfibrilleren is meestal ongevaarlijk. Wel kunnen de klachten bij erg hinderlijk zijn en kunnen er complicaties ontstaan als de ritmestoornis niet behandeld wordt. De twee belangrijkste complicaties zijn stolselvorming en hartfalen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een atriumfibrilleren?