Wat is een crêpe eten?
De mensen snacken hier toch anders; voor de lunch maar ook meteen s'ochtends pakt men graag zo'n dunne Bretonse pannenkoek. Die heten crêpe of galette. Het is een snelle, lekkere manier om de trek te stillen en zeker goedkoop. Vaak ziet men deze pannenkoeken aangeboden als een compleet ontbijt. Lees verder »
Hoe eet je crepes?
Een crêpe is doorgaans zoet, met witte bloem en melk in plaats van boekweit en water. En er worden eieren aan toegevoegd. Galettes zijn op basis van water en zwart graan (de andere naam voor boekweit), en eet je vaak hartig. Maar voor beiden geldt dat ze perfect samengaan met een glaasje appelsap of Bretonse cider. Lees verder »
Waar komt de crêpe vandaan?
In Frankrijk heb je de crêpe, in Duitsland de Pfannkuchen. Naar verluidt was de pannenkoek (de Franse versie dan) het favoriete gerecht van Lodewijk Napoleon, koning van Nederland en de jongere broer van de beroemde keizer. Lees verder »
Wat kost een crêpe in Parijs?
Voor de gemiddelde crêpe met beleg betaal je zo'n drie tot drieënhalve euro. Logischerwijs zijn de crêpes dus erg lekkere en goedkope snacks voor tijdens je stedentrip in Parijs. Lees verder »