Wat is het verschil tussen een pannenkoek en een crêpe?
Pannenkoeken en crêpes zijn beide pannenkoeksoorten. Het verschil zit in de grootte en de dikte, maar ook in de vulling en het beleg. De crêpe is de dunne variant en een stuk kleiner dan de gewone pannenkoek. In Frankrijk is de crêpe vooral bekend als dessert. Lees verder »
Hoe worden crêpes gemaakt?
Een crêpe is doorgaans zoet, met witte bloem en melk in plaats van boekweit en water. En er worden eieren aan toegevoegd. Galettes zijn op basis van water en zwart graan (de andere naam voor boekweit), en eet je vaak hartig. Maar voor beiden geldt dat ze perfect samengaan met een glaasje appelsap of Bretonse cider. Lees verder »
Waar komen flensjes vandaan?
Pannenkoeken en flensjes worden beide al heel lang gegeten. Het eerste recept van de pannenkoek komt uit de twaalfde eeuw en werden door kruisvaarders meegenomen vanuit Nepal naar Europa. Dit recept bestond uit boekweit, water, melk, gesmolten boter en een vleugje bloem. Lees verder »