Wat is het verschil tussen een augurk en een komkommer?
Een augurk is een kleine komkommer. Met het verschil dat een augurk rauw niet lekker is. Daarom worden augurken ingelegd in azijn, eventueel met kruiden en/of suiker. Er zijn vele verschillende soorten augurken: van zeer klein (cornichons) tot heel groot (zure bommen). Lees verder »
Hoe zie je verschil tussen komkommer en augurk?
Wat is nou het verschil tussen een komkommer en een augurk? De planten zijn familie, dat moge duidelijk zijn maar de augurk heeft stekeltje op zijn schil. Deze stekeltjes verdwijnen 10 seconden na de pluk van de plant maar blijven wel iets op de schil achter. Lees verder »
Was een augurk eerst een komkommer?
De augurk is een vrucht van de plant Cucumis sativus uit de komkommerfamilie die wordt ingelegd in azijn en/of pekel. De vers gegeten komkommer en de augurk zijn verschillende cultuurvormen van dezelfde soort met verschillende eigenschappen. Lees verder »
Wat te doen met augurken uit de tuin?
Augurken hoef je niet te koken, stomen, verwarmen of bakken om ze te kunnen eten. Rauw zijn ze heel goed eetbaar, bijvoorbeeld als tussendoortje. Een bekend gerechtje met augurk is de rolmops, een gefileerde haring gevuld met augurk wordt opgerold en in azijn gelegd. Lees verder »
Welke soorten augurken zijn er?
Grofweg zijn er drie soorten augurk: de zure (denk aan die heel kleine Franse cornichonnetjes), de zoetzure (het bekende tafelzuur) en de gefermenteerde. Die laatste is wat we in Nederland ook wel pekelaugurk noeme. Lees verder »