Is augurk gewoon komkommer?
De vers gegeten komkommer en de augurk zijn verschillende cultuurvormen van dezelfde soort met verschillende eigenschappen. De vruchten die gebruikt worden voor het maken van de augurk zijn kleiner en hebben over het algemeen een dunnere schil dan de vers gegeten komkommer. Lees verder »
Is augurk hetzelfde als komkommer?
De augurk is eigenlijk hetzelfde als een komkommer, beiden behoren tot de soort Cucumis sativus. In tegenstelling tot de komkommer is de augurk niet lekker om rauw te eten, de augurk is erg hard, en smaak zit er niet aan. De augurk heeft altijd een bereiding nodig. Lees verder »
Is een augurk echt een komkommer?
Technisch gezien zijn augurken fruit . Ze worden gemaakt van komkommers die over het algemeen als groente worden gezien; ze zijn echter een zaad met vrucht van de komkommerplant. Maar wat een beetje een groot "dille" is, is dat de gelukkige augurken correct worden geclassificeerd voor import- en exportdoeleinden! Lees verder »
Kun je van een komkommer een augurk maken?
Eigenlijk zijn de augurken afgeleid van de komkommer maar dan ingemaakt in zuur. Wacht je te lang dan worden de vruchten zacht en zijn ze na verwerking veel minder lekker. Augurken of komkommers inmaken is heel gemakkelijk. Lees verder »
Is zure komkommer augurk?
Een augurk is eigenlijk een komkommer Dat klopt: een augurk is gewoon een kleine komkommer, wist je dat? Toch worden onze groene vrienden bijna niet rauw gegeten, maar ingelegd in azijn, eventueel met kruiden of suiker. Lees verder »